Ryba w cieście w kwaśnej galarecie

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryba w cieście w kwaśnej galarecie

Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce

Składniki :

2 filety z Pangi ( lub innej ryby )
1 jajko
½ szklanki mąki
¼ szklanki wody + 400 mll do galarety
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
100 mll octu
½ łyżki cukru
1 łyżeczka Vegeta ( lub ½ kostki bulionu rybnego Knorra )
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 cebule
4 łyżeczki żelatyny

Z jajka, mąki, wody i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe .Rybę posolić , popieprzyć .Na patelni rozgrzać olej .Rybę maczać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron .Zagotować wodę z octem , liściem laurowym , zielem angielskim , Vegeta ( lub kostką bulionu rybnego ), pokrojona w piórka cebulą . Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i rozpuścić w gorącej zalewie . Ułożyć rybę pojemniku , zalać zalewą . Zostawić na minimum 3 godziny ( a najlepiej dobę ).
Można taką rybę ułożyć w słoikach , zalać zalewą .Zamknąć słoiki . Pasteryzować 10 minut .Odstawić i następnego dnia powtórzyć pasteryzowanie ( 10 minut ). Trzymać w lodówce .

 

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...