Ryba w sezamie z warzywami

30 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– cebula i czosnek
– por
– papryka
– brokuły
– olej
– pomidorki koktajlowe
– 600 gram filetów z ryby (u mnie sandacz lub halibut)
– łyżeczka soku z cytryny
– 4 łyżki kwaśnej śmietany
– 4 łyżki ziaren sezamu
– sól, pieprz
– zioła do dekoracji

Warzywa podsmażyć na oleju (na końcu dodać pomidorki), doprawić do smaku. Dodać posiekany czosnek. Całość podlać bulionem, krótko podgotować na wolnym ogniu. Filety rybne skropić sokiem, oprószyć sola i pieprzem, natrzeć śmietaną i obsypać ziarnem sezamowym. Panierowaną rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zapiekać około 20 minut w gorącym piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podawać na jarzynach.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz