Ryba w sezamie z warzywami

30 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– cebula i czosnek
– por
– papryka
– brokuły
– olej
– pomidorki koktajlowe
– 600 gram filetów z ryby (u mnie sandacz lub halibut)
– łyżeczka soku z cytryny
– 4 łyżki kwaśnej śmietany
– 4 łyżki ziaren sezamu
– sól, pieprz
– zioła do dekoracji

Warzywa podsmażyć na oleju (na końcu dodać pomidorki), doprawić do smaku. Dodać posiekany czosnek. Całość podlać bulionem, krótko podgotować na wolnym ogniu. Filety rybne skropić sokiem, oprószyć sola i pieprzem, natrzeć śmietaną i obsypać ziarnem sezamowym. Panierowaną rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zapiekać około 20 minut w gorącym piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podawać na jarzynach.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.