Ryba po grecku trochę inna

18 lutego 2011, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Rybę można podawać na zimno i gorąco.

Składniki

  • 1 kg mintaja lub innej ryby bez ości
  • 4 duże pieczarki
  • 2 ogórki kwaszone
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 duża marchew
  • 1/4 selera
  • 1 mały por
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • pieprz cytrynowy
  • 1 łyżka  masła roślinnego
  • olej do smażenia
  • mąka

Mintaja rozmrozić,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,posypać solą,pieprzem cytrynowym,obtoczyć w mące.
Olej rozgrzać na patelni ,usmażyć na złoty kolor na małym ogniu.
Warzywa obrać ,marchew,pietruszkę,pieczarki i selera zetrzeć na tarce  na grubych oczkach,ogórka też obrać i zetrzeć.
Por pokroić drobno razem z cebulą,zeszklić na maśle roślinnym,dodać pozostałe warzywa,dusić około 20 min na małym ogniu.
Do miękkich warzyw dodać koncentrat,sól,pieprz i odrobinę przyprawy do ryb,przykryć i dusić jeszcze chwilę aż rozprowadzi się koncentrat.
Rybę poukładać na półmisku lub talerzu ,na wierzch ułożyć uduszone warzywa.
Smacznego.

file1267139636



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...