Ryba duszona w sosie pietruszkowym

25 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Ryba – filety 100g
  • Śliwki kilka sztuk
  • Mleko 25g
  • Pietruszka 15g
  • Mąka 6g
  • oliwa 5 g, jogurt naturalny 50g
  • zielona pietruszka

Filety opłukać, pokroić w porcje, skropić osolonym mlekiem i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Śliwki umyć, namoczyć, wydrylować, pokrajać w paski. Pietruszkę umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych otworach. Filety osączyć z mleka, oprószyć mąką, obsmażyć na patelni bez tłuszczu. Włożyć do rondla, podlać wodą, w której moczyły się śliwki, dodać pietruszkę, śliwki i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut. Z pozostałej mąki i oleju oraz jogurtu sporządzić zawiesinę, zalać rybę, zagotować, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

file1259140764



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....