Ryba duszona w sosie pietruszkowym

25 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Ryba – filety 100g
  • Śliwki kilka sztuk
  • Mleko 25g
  • Pietruszka 15g
  • Mąka 6g
  • oliwa 5 g, jogurt naturalny 50g
  • zielona pietruszka

Filety opłukać, pokroić w porcje, skropić osolonym mlekiem i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Śliwki umyć, namoczyć, wydrylować, pokrajać w paski. Pietruszkę umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych otworach. Filety osączyć z mleka, oprószyć mąką, obsmażyć na patelni bez tłuszczu. Włożyć do rondla, podlać wodą, w której moczyły się śliwki, dodać pietruszkę, śliwki i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut. Z pozostałej mąki i oleju oraz jogurtu sporządzić zawiesinę, zalać rybę, zagotować, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

file1259140764



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...