Rumowe racuchy jabłkowo-czekoladowe

10 listopada 2011, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– mały kubek kefiru
– 2 jajka
– mąka zwykła
– 2 szczypty proszku do pieczenia
– klika średnich jabłek
– 2 chlusty rumu
– 2 tabliczki gorzkiej czekolady
-1/2 szklanki płatków owsianych
– olej do smażenia
– cukier puder

Przygotowanie:

Do miski wlewamy kefir, dodajemy dwa jajka, proszek do pieczenia i mąkę,
łączymy składniki mieszając przy pomocy rózgi (trzepaczki) lub miksera. Ciasto ma być gęste. Dodajemy następnie potarte (i wcześniej obrane)jabłka, rum, płatki owsiane i wiórki czekolady. Mieszamy delikatnie, ale dokładnie.Tak przygotowaną masę, wlewamy na rozgrzany olej, formujac przy pomocy dużej łyżki racuchy. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik, podajemy
opruszone cukrem pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz