Truskawki z czekoladą najszybciej

10 listopada 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • dorodne truskawki
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • Truskawki dokładnie myjemy, pamiętając aby nie odrywać szypułek!

Pokruszoną na mniejsze kawałki czekoladę (najlepiej gorzką!) topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (wyjmując miseczkę co 10-15 sekund i mieszając). Następnie dolną część każdej truskawki zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie. Owoce odkładamy delikatnie na pergamin, a następnie mrozimy przez co najmniej godzinę w lodówce.

Genialny i bajecznie prosty pomysł na eleganckie przyjęcie, romantyczną kolację, małe słodkie co nieco…

file1320936723

fot: net



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz