Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem

2 stycznia 2014, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

– 1 op. ciasta francuskiego

– 150 g wędzonego łososia

– 250 g szpinaku

– 2 serki camembert

– 3 ząbki czosnku

– sól

– pieprz

– masło ok. 4 łyżek

– żółtko

 

 

Przygotowanie:

Szpinak myjemy, obsuszamy i smażymy na maśle, dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy do wyparowania wody ze szpinaku. Rozsmarowujemy całość na rozwiniętym cieście francuskim. Pokrojonego w paski łososia układamy naprzemiennie z serem camembert na całym cieście. Zwijamy całość w rulon i smarujemy żółtkiem. Kroimy na ok. 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenie. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni  C. i pieczemy około 15 minut do zrumienienia. Są dobre za równo na ciepło jak i na zimno.

file1388689930