Rukola z pieczonymi ziemniakami

9 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega

składniki:

5 ziemniaków małych
pestki dyni lub orzeszki piniowe około 5 dag
rukola
10 dag sera pleśniowego lub pieczarki
łyżka octu balsamicznego
pieprz, sól, oregano, bazylia
6 łyżek oliwy z oliwek

W osolonej wodzie ugotować ziemniaczki w mundurkach, przestudzić, obrać (jeśli nie są młode) i pokroić w ósemki jeśli są dość sporej wielkości. Ułożyć na blaszce do pieczenia, skropić oliwą i wstawić do gorącego piekarnika, piec aż będą rumiane. Na suchej patelni uprażyć orzeszki pinii. Rukole umyć, osuszyć, ser pokroić w kostkę. Do miseczki wlać łyżkę octu, dodać szczyptę pieprzu i soli i cukru. Dodać bazylie, oregano. Stopniowo wlewać oliwę z oliwek. Mieszać aż powstanie jednolity sos. W salaterce wymieszać rukole, ziemniaczki i ser. Polać sosem, posypać orzeszkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Diety diety i jeszcze raz diety
Przy każdej diecie trzeba unikać cukru oraz przetworzonej żywności
Jaki zabieg na zmarszczki w Krakowi…
Jeśli chodzi o usuwanie/wypełnianie zmarszczek, jednym ze skuteczniejszych zabiegów jest użycie kwasu hialuronowego,...
Czego nauczyły Was związki?
Moje związki nauczyły mnie aby nie ufać mężczyznom. To smutne...ale to prawda.
Gdzie wyobrażacie sobie idealne zar…
Najlepsze zaręczyny...to plaża i polskie morze.