Rozmarynowy kurczak | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Rozmarynowy kurczak

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

1 średni kurczak

2 łyżeczki suszonego rozmarynu

½ łyżeczki otartej skórki z cytryny

1 łyżeczka przyprawy Delikat do kurczaka

1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu

4 ząbki czosnku

2 łyżki oleju + olej do smażenia

Wykonanie:

Kurczaka dokładnie myjemy i dzielimy na 8 części. Przyprawy i skórkę cytrynową mieszamy z 2 łyżkami oleju. W każdej części kurczaka palcami delikatnie oddzielamy skórę od mięsa tak, żeby powstała kieszonka. Wkładamy w nią 1/8 mieszanki przypraw. Odstawiamy na pół godziny – najlepiej do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy porcje kurczaka i smażymy po około 20 minut z każdej strony.

Smacznego!

file1256828571

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...