Rozgrzewający krem cebulowy z serowym posmakiem

6 października 2013,
dodał: mikusia89
Artykuł zewnętrzny

Składniki

4 duże cebule
1 litr wywaru warzywnego (rosołku)
duża kostka serka topionego o smaku serowym ( lub 3 małe trójkąty)
pieprz
sól
masło
mąka
świeża pietruszka

Do zimnego wywaru wrzucamy serek topiony i miksujemy blenderem. Cebule kroimy w cienkie półplastry , podsmażamy na maśle do uzyskania złotego koloru (ok. 20 minut) ; pod koniec lekko oprószamy mąką , dalej podsmażając. Wlewamy zmiskowany wywar , doprawiamy do smaku solą i pieprzem (jego można dodać więcej , wtedy zupa będzie nieco ostrzejsza) , na końcu wrzucamy posiekaną pietruszkę.smacznego

file1381049355



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....