Rozgrzewający krem cebulowy z serowym posmakiem

6 października 2013,
dodał: mikusia89
Artykuł zewnętrzny

Składniki

4 duże cebule
1 litr wywaru warzywnego (rosołku)
duża kostka serka topionego o smaku serowym ( lub 3 małe trójkąty)
pieprz
sól
masło
mąka
świeża pietruszka

Do zimnego wywaru wrzucamy serek topiony i miksujemy blenderem. Cebule kroimy w cienkie półplastry , podsmażamy na maśle do uzyskania złotego koloru (ok. 20 minut) ; pod koniec lekko oprószamy mąką , dalej podsmażając. Wlewamy zmiskowany wywar , doprawiamy do smaku solą i pieprzem (jego można dodać więcej , wtedy zupa będzie nieco ostrzejsza) , na końcu wrzucamy posiekaną pietruszkę.smacznego

file1381049355



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....