Rozgrzewające tortille na ostro
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 piersi z kurczaka
8 placków tortilli
puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 żółta papryka
1 cebula
puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
2 łyżki ostrej papryki w proszku
łyżka przyprawy do gyrosa
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
10 łyżek oliwy
sól
pieprz
liście zielonej salaty
Przygotowanie:
Mięso umyć,osuszyć,pokroić w paski i zamarynować w połowie oliwy i papryki w proszku,przyprawie do gyrosa,soli i pieprzu.Cebulę,papryki i czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.Podsmażyć na 3 łyżkach oliwy,dodać fasolę,kukurydzę,,doprawić resztą papryki,pieprzem cayenne,sola i pieprzem , wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.Na reszcie oliwy podsmażyć mięso.Na plackach układać po liściu sałaty,mięso i warzywa po czym ciasno zwijać.