Rozgrzewające pieczone pierogi orkiszowe z kapustą i kaszą

6 października 2013, dodał: e.n.g
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Farsz:
kasza (jaglana, kuskus, jęczmienna)
1/4 główki kapusty
2 szklanki kapusty kiszonej
dwie cebule
łyżka żółtej pasty curry
sproszkowane suszone pomidory
majeranek
oregano
bazylia
czosnek
słodka papryka
olej do smażenia
Ciasto:
25 g drożdży
90 g wody ciepłej
łyżka oliwy do pieczenia
300 g mąki orkiszowej
2 jajka
sół
ksylitol do smaku

Warzywa i kapustę podsmażamy, doprawiamy żółtą pastą curry (uwaga, bardzo ostra) i mieszamy z kaszą.
Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na 10 min do wyrośnięcia i następnie dzielimy na kilka kul, rozwałkowujemy i wycinamy kółka na pierogi. Nakładamy na środku farsz i zalepiamy. Układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. ok. 180’C przez 20-25 min.
Pierożki są idealne do barszczyku czerwonego i smakują wyśmienicie:)



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...