Rozgrzewająca zupa z dyni z imbirową nutką

6 października 2013, dodał: Reni
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
  • 60-70 dag dynia
  • 1 szt cebula
  • 4 szkl woda
  • 2 kostki bulion warzywny
  • 2 cm imbir świeży
  • 1 łyżka olej
  • 2-3 łyżki śmietana
  • 1-2 łyżki siekana natka pietruszki
  • do smaku sos sojowy
  • do smaku pieprz
  • groszek ptysiowy

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię i starty na tarce imbir, smażyć przez 4-5 minut. Przełożyć do garnka, wlać wodę, dodać kostki rosołowe i gotować około 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem. Zupę wlać na talerze, ze śmietany zrobić kleksa, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać z groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

file1381092642



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...