Rosti – placuszki ziemniaczane z boczkiem

30 sierpnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
  • 15 dag chudego boczku
  • biała cebula
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz, sól
  • tłuszcz do smażenia

Ziemniaki podgotować w mundurkach,  zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, gdy puszczą sok odsączyć je, dodać drobno posiekaną cebulkę i pokrojony w krótkie i cienkie paski boczek, szczypiorek. Starannie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nabierać łyżką porcje masy, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron na złocisty kolor.




FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...