Roladki z farszem

2 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    4 piersi drobiowe (pojedyncze)
    mięso mielone (10 dkg )
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    2 pieczarki
    1/3 pora
    1/2 papryki czerwonej
    ser żółty do smaku
    2 łyżki śmietany
    sol
    pieprz
    ciut czosnku w proszku
    mąka do panierki


      Piersi obmyć przekroić na połowę.
      Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
      Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
      Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
      Nakładać farsz na mięso.
      Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
      Smażyć na oleju na zloty kolor.

      file1265139016



      FORUM - bieżące dyskusje

      Naturalne kosmetyki
      Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
      Typy mężczyzn
      Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
      Jak można zostać dietetykiem
      Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
      leczenie niepłodnosci
      Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...