Roladki z farszem
4 piersi drobiowe (pojedyncze)
mięso mielone (10 dkg )
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
2 pieczarki
1/3 pora
1/2 papryki czerwonej
ser żółty do smaku
2 łyżki śmietany
sol
pieprz
ciut czosnku w proszku
mąka do panierki
Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.