Roladki wołowe po bawarsku w piwie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Roladki wołowe po bawarsku w piwie

22 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 4 nieduże ogórki konserwowe
  • 2 cebule
  • 8 mniejszych plastrów udźca wołowego
  • 4 łyżki musztardy
  • 4 parówki
  • 3 łyżki smalcu
  • około 300 ml jasnego piwa
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Ogórki przekroić wzdłuż, cebulę obrać w talarki, druga w kostkę. Plastry wołowiny oczyścić, dobrze rozbić, oprószyć pieprzem i solą, posmarować musztardą z jednej strony, na każdym kawałku mięsa położyć połowę parówki, kawałek ziemniaczka, ogórka, kilka talarków cebuli, plastry zwinąć i obwiązać bawełnianą białą nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu. Roladki wyjąć a na reszcie tłuszczu obsmażyć cebulę, mięso włożyć z powrotem do rondelka, podlac małą ilością piwa, przykryć i dusić, w razie potrzeby podlewać piwem, gdy roladki zmiękną wyjąc je, a sos zagęścić mąką wymieszaną z małą ilością piwa, chwilkę gotować.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...