Roladki schabowe z salami i żółtym serem

10 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

4 duże plastry schabu

4 duże plastry żółtego sera

salami

jajko, bułka tarta, łyżka sezamu, olej

Roladki:

Mięso rozbijamy, na każdym palstrze kładziemy salami i plaster żółtego sera. Uwaga – nie solimy mięsa, bo salami w wysokiej temperaturze wydziela dużo soli i roladki będą wystarczająco słone. Roladki zwijamy, panierujemy w jajku, bułce tartej i sezamie. Smażymy na patelni aż się zrumienią.

Do takich roladek podaję smażone ziemniaczki w plastrach i marchewkę na słodko.

file1263117809



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D