Roladki schabowe z salami i żółtym serem

10 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

4 duże plastry schabu

4 duże plastry żółtego sera

salami

jajko, bułka tarta, łyżka sezamu, olej

Roladki:

Mięso rozbijamy, na każdym palstrze kładziemy salami i plaster żółtego sera. Uwaga – nie solimy mięsa, bo salami w wysokiej temperaturze wydziela dużo soli i roladki będą wystarczająco słone. Roladki zwijamy, panierujemy w jajku, bułce tartej i sezamie. Smażymy na patelni aż się zrumienią.

Do takich roladek podaję smażone ziemniaczki w plastrach i marchewkę na słodko.

file1263117809



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.