roladki ryżowe w tortilli

4 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 tortille maxi

100 g ryżu

1 puszka mleczka kokosowego

1/2 szklanki wody

1 garść rodzynek

1 garść suszonych śliwek

1 garść suszonych moreli

1 garść wiórków kokosowych

sok z 1/2 limonki

1 liść limonki kafir

2 łyżki miodu

cynamon, gałka muszkatołowa

  • ryż gotować w mleczku kokosowym i wodzie z dodatkiem miodu i pokruszonego listka limonki,
  • owoce pokroić w kostkę (oprócz rodzynek),
  • dodać do ryżu w trakcie gotowania,
  • pod koniec gotowania dodać sok z limonki, wiórki kokosowe i przyprawy,
  • masę wystudzić, rozsmarować na tortillach,
  • tortille zwinąć w rulon i  zawinąć w folię aluminiową,
  • piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 minut,
  • wyjąć, zdjąć folię i pociąć w dość szerokie krążki

file1267691543