Roladki kawalerskie

20 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 kg mortadeli
20 dag wędzonego boczku
4 strąki papryki
musztarda
jajko
tarta bułka
tłuszcz
tarty chrzan
sok z cytryny
sól, cukier
gęsta  śmietana

martadelę kupić w kawałku, obrać z osłonki i pokrajać w plasterki, każdy przekroić na pół, boczek pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na martadelk, posmarować musztardą. Ułożyć paski papryki i zwinąć wykałaczką, maczać w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku ozdobionym natką pietruszki i sałatą, obłożyć chrzanem i plasterkami cytryny.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.