Rolada czereśniowo-porzeczkowa

17 lipca 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g czereśni,

300g porzeczek,

2 opakowania galaretki wiśniowej,

1/2 szklanki grubego cukru,

1 białko jajka

Sposób przygotowania:

Czereśnie umyć,osuszyć i wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć po czym maczać w rozkłóconym białku jajka, usunąć jego nadmiar i posypywać owoce grubym cukrem. Odłożyć do dekoracji. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 1 litrze gorącej wody, ostudzić i dodać czereśnie. Schłodzić. Podłużną foremkę do babki wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami przełożyć do foremki i wstawić na 90 minut do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...