Rolada czereśniowo-porzeczkowa

17 lipca 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g czereśni,

300g porzeczek,

2 opakowania galaretki wiśniowej,

1/2 szklanki grubego cukru,

1 białko jajka

Sposób przygotowania:

Czereśnie umyć,osuszyć i wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć po czym maczać w rozkłóconym białku jajka, usunąć jego nadmiar i posypywać owoce grubym cukrem. Odłożyć do dekoracji. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 1 litrze gorącej wody, ostudzić i dodać czereśnie. Schłodzić. Podłużną foremkę do babki wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami przełożyć do foremki i wstawić na 90 minut do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze. Smacznego!