Rolada czereśniowo-porzeczkowa

17 lipca 2012,
dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g czereśni,

300g porzeczek,

2 opakowania galaretki wiśniowej,

1/2 szklanki grubego cukru,

1 białko jajka

Sposób przygotowania:

Czereśnie umyć,osuszyć i wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć po czym maczać w rozkłóconym białku jajka, usunąć jego nadmiar i posypywać owoce grubym cukrem. Odłożyć do dekoracji. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 1 litrze gorącej wody, ostudzić i dodać czereśnie. Schłodzić. Podłużną foremkę do babki wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami przełożyć do foremki i wstawić na 90 minut do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...