Rogaliki ziemniaczano-marchewkowe

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 200 g ugotowanych ziemniaków
  • Ugotowana marchewka
  • Ok. 2 szklanki mąki

Ziemniaki i marchew zmielić, dodać przesianą mąkę i wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować na grubość ½ cm, wykrawać trójkąty, zwijać wzdłuż boku i formować rogaliki. Ułożyć na blasze do pieczenia i piec w 170˚C na złoty kolor.

file1289714719



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...