Rogaliki ziemniaczano-marchewkowe

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 200 g ugotowanych ziemniaków
  • Ugotowana marchewka
  • Ok. 2 szklanki mąki

Ziemniaki i marchew zmielić, dodać przesianą mąkę i wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować na grubość ½ cm, wykrawać trójkąty, zwijać wzdłuż boku i formować rogaliki. Ułożyć na blasze do pieczenia i piec w 170˚C na złoty kolor.

file1289714719



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....