Rogaliki z ciasta półfrancuskiego

19 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:
– 250 g margaryny
– 2 żółtka
– 3 łyżki kwaśnej śmietany
– 300-320 g mąki

Przygotowanie:
Składniki włożyć do miski. Nie ugniatać, ale ciąć nożem. Włożyć na noc do lodówki.
Podzielić na 4 części, rozwałkować.
Wyciąć kółka szklanką. Na środek położyć kosteczkę twardej marmoladki. Zlepić mocno jak pierogi.
Posmarować z jednej strony białkiem i obtaczaj w cukrze krysztale. Piec w wysokiej temperaturze.
Kiedy rogaliki urosną, zmniejszyć temp. piekarnika.

file1258664242



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...