Rogaliki z ciasta półfrancuskiego

19 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:
– 250 g margaryny
– 2 żółtka
– 3 łyżki kwaśnej śmietany
– 300-320 g mąki

Przygotowanie:
Składniki włożyć do miski. Nie ugniatać, ale ciąć nożem. Włożyć na noc do lodówki.
Podzielić na 4 części, rozwałkować.
Wyciąć kółka szklanką. Na środek położyć kosteczkę twardej marmoladki. Zlepić mocno jak pierogi.
Posmarować z jednej strony białkiem i obtaczaj w cukrze krysztale. Piec w wysokiej temperaturze.
Kiedy rogaliki urosną, zmniejszyć temp. piekarnika.

file1258664242



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....