URODA I ZDROWIE

Risotto z młodymi buraczkami

8 lutego 2018, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 20 dag młodych buraczków czerwonych
– 1 łyżka oliwy
– 1 szalotka
– 1 ząbek czosnku
– kwasek cytrynowy
– łyżka koncentratu pomidorowego.
– 15 dag ryżu risotto
– 80 ml białego wina
– 400 ml wywaru warzywnego
– chilli w proszku
– 2 łyżeczki parmezanu
– kilka liści rukoli
– sól do smaku


Ryż lekko ugotować w osolonej wodzie. Buraczki umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane obrać, pokroić, posolić i dodać odrobinę kwasku cytrynowego. Wrzucić na patelnię z oliwą i delikatnie zasmażyć, dodając koncentrat pomidorowy. Ryż przełożyć do patelni, dodać czosnek, sól i chilli. Wymieszać, podsmażyć, zalać wywarem i winem. Dusić razem przez chwilę, doprawić do smaku. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem i dodać liście rukoli.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Swetry
> malinka napisał/a:> Mam tylko dwa swetry, ale za to kupione w górach, super ciepłe:)Właśnie...
Swetry
Mam tylko dwa swetry, ale za to kupione w górach, super ciepłe:)
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Ja kupuję dużo na rynku, więc i tak rolnicy tu przyjeżdżają, to po...
Damskie kurtki skórzane
Ja uwielbiam, ale ze względu na to, że jednak są produkowane z cierpieniem...