Risotto z młodymi buraczkami

8 lutego 2018, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 20 dag młodych buraczków czerwonych
– 1 łyżka oliwy
– 1 szalotka
– 1 ząbek czosnku
– kwasek cytrynowy
– łyżka koncentratu pomidorowego.
– 15 dag ryżu risotto
– 80 ml białego wina
– 400 ml wywaru warzywnego
– chilli w proszku
– 2 łyżeczki parmezanu
– kilka liści rukoli
– sól do smaku


Ryż lekko ugotować w osolonej wodzie. Buraczki umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane obrać, pokroić, posolić i dodać odrobinę kwasku cytrynowego. Wrzucić na patelnię z oliwą i delikatnie zasmażyć, dodając koncentrat pomidorowy. Ryż przełożyć do patelni, dodać czosnek, sól i chilli. Wymieszać, podsmażyć, zalać wywarem i winem. Dusić razem przez chwilę, doprawić do smaku. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem i dodać liście rukoli.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ

FORUM - bieżące dyskusje

kompensator
hej. planuję w najbliższym czasie kupić kompensator, zależy mi na tym by był dosyć...
Czy tatuowanie się jest bezpieczne?…
Jak sądzicie? Bo chciałam zrobić sobie tatuaż w te wakacje, ale mam obawy....
gofrownica
Ja miałem kiedyś gofrownicę, ale żaden przepis na ciasto nie był dobry
jedzenie zamawiane przez internet
ja czasem w sytuacji kryzysowej mogę pizze zamówić