Risotto z młodymi buraczkami

8 lutego 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 20 dag młodych buraczków czerwonych
– 1 łyżka oliwy
– 1 szalotka
– 1 ząbek czosnku
– kwasek cytrynowy
– łyżka koncentratu pomidorowego.
– 15 dag ryżu risotto
– 80 ml białego wina
– 400 ml wywaru warzywnego
– chilli w proszku
– 2 łyżeczki parmezanu
– kilka liści rukoli
– sól do smaku


Ryż lekko ugotować w osolonej wodzie. Buraczki umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane obrać, pokroić, posolić i dodać odrobinę kwasku cytrynowego. Wrzucić na patelnię z oliwą i delikatnie zasmażyć, dodając koncentrat pomidorowy. Ryż przełożyć do patelni, dodać czosnek, sól i chilli. Wymieszać, podsmażyć, zalać wywarem i winem. Dusić razem przez chwilę, doprawić do smaku. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem i dodać liście rukoli.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.