Risotto z grillowanym kurczakiem
Artykuł zewnętrzny
Risotto z grillowanym kurczakiem, cukinią i pomidorami
Składniki:
1 opakowanie ryżu
2 średnie cukinie, przekrojone wzdłuż
2 piersi z kurczaka bez skóry
1 łyżka oleju
½ łyżeczki pieprzu
¼ szklanki rozmrożonego mrożonego groszku
1 średni pomidor, pokrojony w kostkę
10 dag parmezanu
Składniki:
1 opakowanie ryżu
2 średnie cukinie, przekrojone wzdłuż
2 piersi z kurczaka bez skóry
1 łyżka oleju
½ łyżeczki pieprzu
¼ szklanki rozmrożonego mrożonego groszku
1 średni pomidor, pokrojony w kostkę
10 dag parmezanu
Przygotowanie:
Ugotować ryż zgodnie z instrukcją. Cukinię i kurczaka pokropić olejem, a następnie posypać pieprzem. Cukinię grillować 7 do 9 min., a kurczaka 10 do 12 min., obracając raz. Zdjąć kurczaka i cukinię z rusztu i pokroić na kawałki. Pod koniec gotowania ryżu dodać groszek i gotować jeszcze ok 2 min. Zdjąć z ognia. Dodać pomidory, kurczaka, cukinię i starty parmezan. Delikatnie wymieszać.
Ugotować ryż zgodnie z instrukcją. Cukinię i kurczaka pokropić olejem, a następnie posypać pieprzem. Cukinię grillować 7 do 9 min., a kurczaka 10 do 12 min., obracając raz. Zdjąć kurczaka i cukinię z rusztu i pokroić na kawałki. Pod koniec gotowania ryżu dodać groszek i gotować jeszcze ok 2 min. Zdjąć z ognia. Dodać pomidory, kurczaka, cukinię i starty parmezan. Delikatnie wymieszać.