Risotto na winie

18 lipca 2011,
dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szklanki ryżu arborio

dwie garście grzybów

1 cebula

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

4 szklanki bulionu

1/4 szklanki tartego parmezanu

30-40 g masła

Cebulę zeszklić. Dodać ryż, smażyć mieszając. Wlać wino i zagotować z ryżem. Wlać dwie

chochle gorącego bulionu. Gotować mieszając. Dolewać stopniowo bulion. Po ok. 15 min.

spróbować ryż. Risotto może być bardziej lub mniej płynne. Ilość płynu, który wchłonie ryż,

bywa różna. Dodać parmezan, zamieszać, odstawić na 10 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...