Risotto na winie

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szklanki ryżu arborio

dwie garście grzybów

1 cebula

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

4 szklanki bulionu

1/4 szklanki tartego parmezanu

30-40 g masła

Cebulę zeszklić. Dodać ryż, smażyć mieszając. Wlać wino i zagotować z ryżem. Wlać dwie

chochle gorącego bulionu. Gotować mieszając. Dolewać stopniowo bulion. Po ok. 15 min.

spróbować ryż. Risotto może być bardziej lub mniej płynne. Ilość płynu, który wchłonie ryż,

bywa różna. Dodać parmezan, zamieszać, odstawić na 10 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...