Risotto na szybko

12 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1 szklanka ryżu
1 paczka mrożonki chińskiej (450g)
1 łyżeczka curry
sól
pieprz
olej

W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor.
Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut.
Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.

file1268700261



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...