Risotto na szybko

12 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1 szklanka ryżu
1 paczka mrożonki chińskiej (450g)
1 łyżeczka curry
sól
pieprz
olej

W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor.
Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut.
Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.

file1268700261



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...