Renomowana Palarnia Kawy W&A królestwem smaku

21 maja 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

W małych, niepozornych ziarnach kawy kryje się prawdziwy festiwal smaku, który kształtuje się już na plantacji i dojrzewa w procesie palenia, który można przyrównać do magii, za której sprawą kawa może wydobyć ze swojego wnętrza różne, zaskakujące bukiety.

Rodzinna Palarnia Kawy W&A to prawdziwy instytut, w którym kawa jest traktowana w szczególny sposób. Mistrzowie od palenia kawy doskonale wiedzą, w jaki sposób zachwycić nawet najbardziej wymagających klientów, czarując różnorodnością, głębokością smaku i finalnie esencjonalnością.

Z plantacji do tyskiej palarni

Osobista pasja do kawy sprawiła, że w 1995 roku powstała Palarnia Kawy W&A, stając się jednocześnie najlepszą nie tylko w regionie, ale też i w całym kraju. Spojrzenie na kawę jak na wielosmakową tęczę i szacunek do jej pochodzenia sprawiły, że proces palenia kawy stał się niemal mistycznym zajęciem, które każdego dnia dostarcza smakoszom niecodziennych i dotychczas nieodkrytych doznań.

Każde ziarno kawy, każda jej odmiana potrzebuje wyjątkowego traktowania, dlatego wyspecjalizowali się w jej przygotowaniu na wiele sposobów. Zdają sobie sprawę, że nie ma dobrej kawy bez zachowania szczególnych warunków, dlatego zwracają uwagę, by ziarna, które trafiają do palarni kawy, pochodziły wyłącznie ze sprawdzonych i certyfikowanych plantacji.

Różne metody palenia kawy pozwalają na uzyskanie wyrazistego lub wysublimowanego smaku o określonym, złożonym bukiecie, który w istocie staje się prawdziwą przyjemnością dla każdego amatora tego wspaniałego napoju.

Palarnia Kawy W&A stale się rozwija i poszerza swoją ofertę o coraz to nowsze i bardziej wyszukane kawy. Ze względu na ogromne zainteresowanie ofertą kaw, palarnia otworzyła sklep internetowy pod adresem kawosz.com.pl. Dzięki temu posunięciu zwiększyli zasięg i dali możliwość skorzystania z oferty kawoszom z poza terenu śląska.

Dobra palarnia kawy to wyborna kawa

Kawa dla wielu osób jest po prostu jednym z produktów, po które sięga się w supermarkecie. Bywa tak, że przyzwyczajeni do komercyjnej marki klienci nie zastanawiają się nad rzeczywistymi możliwościami smaku i aromatu prawdziwej kawy.

Tymczasem zdecydowanie najlepsza i zachowująca wszystkie walory smakowe jest kawa świeżo palona. Sklep online W&A gwarantuje, że otrzymany produkt będzie sporym i miłym zaskoczeniem. Dość powiedzieć, że kawa utrzymuje swoje najcenniejsze właściwości przez dwa tygodnie od palenia. Zachowując tę zasadę, nasz sklep internetowy z kawą dostarcza wyłącznie świeżo palone ziarna.

Różnorodny proces palenia — od jasnego, poprzez średnie po ciemne pozwala na uzyskanie o odmiennym stopniu kwasowości. Jasne palenie odbywa się w temperaturze do 200 st. Celsjusza i pozwala uzyskać najniższą zawartość kofeiny oraz wyczuwalną kwasowość bez goryczki.

Palenie średnie wykonywane jest w temperaturze od 210 do 220 st. Celsjusza. Alternatywne palenie pozwala na uzyskanie zrównoważonego smaku kawy i optymalnej zawartości kofeiny. Mocne palenie odbywa się w temperaturze powyżej 225 st. Celsjusza i uwalnia esencjonalność oraz goryczkę, wykluczając jednocześnie kwasowy posmak.

Wyprawa po kawę

Dobra Palarnia Kawy W&A jest niczym świat skupiony w jednym miejscu. Klienci mogą zachwycić się kawami pochodzącymi z różnych regionów i kontynentów, a także uzupełnić swoje zakupy w akcesoria przydatne podczas parzenia nie tylko kawy, ale też i herbaty. Wiemy, że dobra kawa jest rarytasem, po który każdy może sięgnąć w dowolnym momencie dnia, dlatego dużym udogodnieniem dla klientów, którzy wolą stacjonarne zakupy, jest duża elastyczność dotycząca godzin pracy palarni.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.