Ravioli z zieminaczano-warzywnym farszem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1/2 szklanki mąki
- Szklanka gorącej wody
- 3 ziemniaki
Po 1/4 pomarańczowej, czerwonej i zielonej papryki
Cebula
Pieprz
Zioła
Farsz: ziemniaki zetrzeć, odcisnąć, papryki i cebulę drobno pokroić. Wymieszać warzywa i przyprawy. Mąkę przesiać, dodać wodę, wyrobić ciasto, odstawić do odpoczęcia na 30 minut. Rozwałkować na prostokąt, wyłożyć farsz w kilkucentymetrowych odstępach wzdłuż dłuższego boku i przykryć pozostałą częścią ciasta. Docisnąć ciasto wokół farszu, radełkiem lub nożem wyciąć pierożki. Zagotować wodę, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżką.