Ravioli z sosem neapolitańskim

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ravioli z sosem neapolitańskim

Potrawa z kuchni włoskiej. Jeśli z gotowych pierożków ravioli to bardzo szybka. Prosta. Syta. Smaczna.

Czas : 30 minut

Składniki :1 opakowanie pierożków Ravioli z mięsem
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
1 łyżka mąki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów
2 łyżki oregano ( suszone, lub usiekane świeże )
2 łyżki utartego parmezanu

Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić , trzymać w cieple .W garnuszku podgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment roztarty na miazgę czosnek .Wsypać mąkę . Zalać 1 szklanką wody. Dodać przecier pomidorowy , pastę z suszonych pomidorów, oregano, kostkę bulionową . Podgotować sos , mieszając by się nie przypalił . Pierożki ravioli polać sosem , posypać świeżym oregano ( jeśli mamy ) i utartym parmezanem .

Jest to spolszczona wersja oryginalnej potrawy ze względu na dostępność niektórych składników na naszym rynku.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...