Ravioli z sosem neapolitańskim
Ravioli z sosem neapolitańskim
Potrawa z kuchni włoskiej. Jeśli z gotowych pierożków ravioli to bardzo szybka. Prosta. Syta. Smaczna.
Czas : 30 minut
Składniki :1 opakowanie pierożków Ravioli z mięsem
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
1 łyżka mąki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów
2 łyżki oregano ( suszone, lub usiekane świeże )
2 łyżki utartego parmezanu
Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić , trzymać w cieple .W garnuszku podgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment roztarty na miazgę czosnek .Wsypać mąkę . Zalać 1 szklanką wody. Dodać przecier pomidorowy , pastę z suszonych pomidorów, oregano, kostkę bulionową . Podgotować sos , mieszając by się nie przypalił . Pierożki ravioli polać sosem , posypać świeżym oregano ( jeśli mamy ) i utartym parmezanem .
Jest to spolszczona wersja oryginalnej potrawy ze względu na dostępność niektórych składników na naszym rynku.
nadesłane: Babciagramolka