Ragout wieprzowe

Avatar photo
23 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

800 g pokrojonego w grubą kostkę karczka wieprzowego
100 g pokrojonego w kostkę peklowanego boczku
2 pokrojone w kostkę cebule
200 g pokrojonych w ćwiartki pieczarek
2 ząbki pokrojonego w plastry czosnku
100 g kolorowych papryk
100 g przecieru pomidorowego
50 ml oleju do smażenia
200 ml bulionu
100 ml czerwonego wina
Zioła prowansalskie, słodka papryka, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, kminek, sól

 

Pokrojony karczek posypać solą i pieprzem, oprószyć papryką. W rondlu rozgrzać oliwę, obsmażyć boczek, włożyć pokrojoną wieprzowinę i zrumienić. Dodać czosnek cebulę, pieczarki i paprykę, smażyć 10 minut, a następnie zalać bulionem i czerwonym winem. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku. Pamiętajmy, aby mięso miało bardziej wyrazisty prowansalski smak należy zamarynować je w ziołach na kilka godzin przed przygotowaniem.

 

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.