Racuszki z jabłkeim

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 szkl. letniego mleka wymieszać z pół kostki drożdży, 2 łyżkami cukru, 3 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Potem dodać 1 jajko, 1 szkl. mleka, cukier waniliowy, 2,5 szkl. mąki, dobrze wymieszać, odstawić na pół godziny.
Obrać 2 jabłka, pokroić na plasterki, posypać cynamonem i cukrem.
Ciasto nakładać na nagrzany tłuszcz łyżką w formie kotlecików, kłaść kawałki jabłka
i na jabłko dać troszkę ciasta aby jabłko przykryć, smażyć na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

nadprzyrodzone zdolności?
Mój kot kręci się zawsze przy furtce, gdy wracam z pracy. Wyciągam klucze...
próbkomaniaczki i konkursomaniaczki…
Dawno już nie brałam udziału. Kiedyś uwielbiałam konkursy, a potem jakoś przestałam brać...
Walka ze stresem
Super! To pole dla nieograniczonej wyobraźni. A czym i na czym malujesz?
Ciasta naszych babć
Mi babcia przede wszystkim kojarzy się z serowymi oponkami, a one z nią....