Racuchy z kwaśnego mleka ze śliwkami

3 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

0,50 kg śliwek umyć, oczyścić z pestek, pokroić w ćwiartki. 2 jajka połączyć z 1/2 l mleka kwaśnego, dodać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia, cukier waniliowy, wymieszać.
Dodać śliwki i wymieszać razem. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką zamoczoną w wodzie nakłądać małe porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż się zrumienią. Gotowe posypać cukrem pudrem.

file1265203705



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...