Racuchy z jabłkami

22 czerwca 2012, dodał: johanna007
Artykuł zewnętrzny

Co potrzebujemy:

1/2 litra mleka
mąka
szczypta soli
1-2 jajka
niecałe pół kostki drożdży
2-3 jabłka

1. Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku i dodajemy małą łyżeczkę cukru . Z podanych składników wyrabiamy ciasto (musi być gęstsze niż na naleśniki, mąki dodajemy „na oko”, aż osiągniemy odpowiednia konsystencję), dodajemy do niego gotowe drożdże i czekamy, aż wyrośnie.

2. Kroimy jabłka na drobne kostki i dorzucamy do ciasta. Gdy wyrośnie możemy zacząć smażyć na patelni. W zależności od tego jakiej wielkości chcemy racuchy nakładamy ciasto na patelnię. Podajemy z czym lubimy, ja obsypuję sobie je dodatkowo cukrem.

SMACZNEGO ;)

file1340380554



FORUM - bieżące dyskusje

Zbieractwo - uciążliwy problem
Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
Drewniane schody. Czy warto
Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
Dieta sałatkowa?
Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...