Rabarbarowiec kruszony

20 lipca 2012,
dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kostka – margaryna,
13/4 szkl cukier,
2 szkl mąka pszenna,
1 szkl mleko,
5 szt jajka,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
3 łyżeczki cukier waniliowy,
1 kg rabarbar,
5 łyżek cukier,
1 szt budyń waniliowy

Przygotowanie:

Rabarbar pokroić na 1,5 cm kawałki zasypać cukrem(5 łyżek) i  odłożyć. Kiedy rabarbar puści sok przed dodaniem do ciasta dodać budyń i  wymieszać. Z margaryny, cukru i mąki zagnieść kruszonkę.Odłożyć 1,5 szklanki. Jajka zmiksować z proszkiem i mlekiem dodać do kruszonki i wymieszać łyżką. Ciasto powinno mieć niejednolitą konsystencję ,nie mieszamy za długo. Ciasto wylać na blachę z brzegami wysmarowaną margaryną.Na ciasto wyłożyć rabarbar,jeżeli mamy dużo soku to go nie dodajemy.Na rabarbar rozkruszyć drobno odłożoną kruszonkę.Piec w 180 st około 50 min.Najlepiej sprawdzić patyczkiem.

file1342774224



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.