Quiche z warzywami

8 lipca 2020,
dodał: LadyGryf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

warzywa


1 łyżka oleju
1 żółta i 1 pomarańczowa papryka, pokrojone w grubą kostkę
2 cukinie pokrojone w kawałki
2 duże czerwone cebule, pokrojone w piórka
4 średnie jaja, ubite
100 ml mleka
2 łyżki świeżego sosu pesto
zielona sałata do podania

Przygotowanie: 40 min
Dla osób: 4
Na porcję: 211 kilokalorii

Przygotowanie:


1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ogrzać olej w woku lub na głębokiej patelni i smażyć paprykę, cukinię oraz cebulę przez 2-3 min na dużym ogniu.
2. Przenieść warzywa do naczynia żaroodpornego. W dużej misce wymieszać jajka, mleko i pesto z odrobiną soli.
3. Polać warzywa mieszaniną jajeczną i piec przez 25 min, aż całość zesztywnieje.
Podawać na ciepło z kruchymi liśćmi sałaty.

 

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...