Pyszny kurczak z przyprawami Kamis

6 czerwca 2012, dodał: 0ilona
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 piersi z kurczaka,
5 łyżek oliwy z oliwek,
sok z 1/2 cytryny,
3 łyżki miodu,
2 ząbki czosnku,
przyprawy:
Kamis grill klasyczny,
Kamis curry.

Dzisiaj kurczaczek z grilla będzie,

już nie siedzi na swej grzędzie…

Opłucz najpierw go starannie

pokrój, połóż go w brytwannie.

Czosnek rozgnieć gdzieś na boku

i na mięsko włóż z doskoku.

Wlej oliwy do miseczki

i odetchnij dwie chwileczki.

Teraz pora na przyprawy,

a z tym dużo jest zabawy.

Energicznie mieszaj wszystko

jak to robi to wietrzysko.

Miodu odrobinę daj,

grudom powiedz „baju baj”.

Na sam koniec wlej cytrynki

bo to lubią też dziewczynki.

Teraz sprawa jest dość prosta:

polej mięso tym i zostaw.

W lodóweczce niech tak leży

chyba będzie jeszcze świeży ;)

Masz godzinkę, więc to pora

na wyjęcie grilla z wora.

Rozpal węgiel tak jak trzeba

i nie zadym przy tym nieba.

Wiśni tę gałązkę zgrabną

połóż w to ognisko na dno.

Tackę na grill teraz połóż

i kurczaka na niej rozłóż.

Piecz dokładnie i powoli

możesz wypić przy tym Coli.

Dzsiaj kurczaczek z grilla będzie,
już nie siedzi na swej grzędzie…
Opłucz najpierw go starannie
pokrój, połóż go w brytwannie.
Czosnek rozgnieć gdzieś na boku
i na mięsko włóż z doskoku.
Wlej oliwy do miseczki
i odetchnij dwie chwileczki.
Teraz pora na przyprawy,
a z tym dużo jest zabawy.
Energicznie mieszaj wszystko
jak to robi to wietrzysko.
Miodu odrobinę daj,
grudom powiedz „baju baj”.
Na sam koniec wlej cytrynki
bo to lubią też dziewczynki.
Teraz sprawa jest dość prosta:
polej mięso tym i zostaw.
W lodóweczce niech tak leży
chyba będzie jeszcze świeży ;)
Masz godzinkę, więc to pora
na wyjęcie grilla z wora.
Rozpal węgiel tak jak trzeba
i nie zadym przy tym nieba.
Wiśni tę gałązkę zgrabną
połóż w to ognisko na dno.
Tackę na grill teraz połóż
i kurczaka na niej rozłóż.
Piecz dokładnie i powoli
możesz wypić przy tym Coli



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz