Pyszny karp z bazylią

26 stycznia 2012,
dodał: meteor24
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 4 dzwonki karpia( ze skórą), 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 4 łyżki wytrawnego wina, łyżeczka otartej bazylii. łyżka posiekanej natki pietruszki, cytryna, sól i pieprz do smaku.

Łączymy natkę pietruszki, bazylię, sól i pieprz, wino oraz oliwę. Mieszankę wcieramy w karpia. Obrany czosnek oraz cytrynę kroimy w plasterki. Karpia układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą, posypujemy czosnkiem i zawijamy. Pieczemy na grillu ok. 15 minut, po tym czasie wyjmujemy z folii i układamy bezpośrednio na grillu, a na niej kładziemy cytrynę. Pieczemy ok. 20 minut, po 10 z każdej strony rynki!

Smacznego! :)



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...