Pyszny karp z bazylią

26 stycznia 2012, dodał: meteor24
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 4 dzwonki karpia( ze skórą), 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 4 łyżki wytrawnego wina, łyżeczka otartej bazylii. łyżka posiekanej natki pietruszki, cytryna, sól i pieprz do smaku.

Łączymy natkę pietruszki, bazylię, sól i pieprz, wino oraz oliwę. Mieszankę wcieramy w karpia. Obrany czosnek oraz cytrynę kroimy w plasterki. Karpia układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą, posypujemy czosnkiem i zawijamy. Pieczemy na grillu ok. 15 minut, po tym czasie wyjmujemy z folii i układamy bezpośrednio na grillu, a na niej kładziemy cytrynę. Pieczemy ok. 20 minut, po 10 z każdej strony rynki!

Smacznego! :)



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.