Pyszny karp z bazylią

26 stycznia 2012,
dodał: meteor24
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 4 dzwonki karpia( ze skórą), 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 4 łyżki wytrawnego wina, łyżeczka otartej bazylii. łyżka posiekanej natki pietruszki, cytryna, sól i pieprz do smaku.

Łączymy natkę pietruszki, bazylię, sól i pieprz, wino oraz oliwę. Mieszankę wcieramy w karpia. Obrany czosnek oraz cytrynę kroimy w plasterki. Karpia układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą, posypujemy czosnkiem i zawijamy. Pieczemy na grillu ok. 15 minut, po tym czasie wyjmujemy z folii i układamy bezpośrednio na grillu, a na niej kładziemy cytrynę. Pieczemy ok. 20 minut, po 10 z każdej strony rynki!

Smacznego! :)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.