Pyszny karp z bazylią
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI: 4 dzwonki karpia( ze skórą), 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 4 łyżki wytrawnego wina, łyżeczka otartej bazylii. łyżka posiekanej natki pietruszki, cytryna, sól i pieprz do smaku.
Łączymy natkę pietruszki, bazylię, sól i pieprz, wino oraz oliwę. Mieszankę wcieramy w karpia. Obrany czosnek oraz cytrynę kroimy w plasterki. Karpia układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą, posypujemy czosnkiem i zawijamy. Pieczemy na grillu ok. 15 minut, po tym czasie wyjmujemy z folii i układamy bezpośrednio na grillu, a na niej kładziemy cytrynę. Pieczemy ok. 20 minut, po 10 z każdej strony rynki!
Smacznego! :)