Pyszne leczo
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- 3 średnie cukinie
- 1 kg zwykłej kiełbasy
- 3 duże cebule
- 8 pomidorów albo przecier pomidorowy
- 6 papryk
- 1 kg pieczarek lub innych grzybów
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 4 ząbki czosnku
- 5 łyżek wody
- sól, pieprz
- keczup
Sposób przygotowania
- Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami, pokroić w drobną kostkę, lekko posolić, jak puści wodę odsączyć na sitku. Cukinię wrzucić do rondla, wlać wodę i dusić do momentu, aż zmięknie.
- Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę zeszklić na oleju. Papryki pokroić w paski i podusić do miękkości. Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórki w talarki, czosnek zetrzeć na tarce.
- Grzyby pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki oprócz pomidorów połączyć razem, doprawić solą i pieprzem.
- Na koniec dodać pomidory (albo przecier pomidorowy) oraz keczup. Dusić jeszcze 10-15 minut.Smacznego:)