Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

3 września 2012,
dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Uwielbiam…

  • 500 g. świeżych grzybów
  • 1 duża cebula
  • 3 ziemniaki
  • 200 g. włoszczyzny paski
  • 1,5 l. bulionu
  • natka pietruszki
  • śmietana i mąka (do zabielenia)


Do bulionu wrzucić oczyszczone i  pokrojone grzyby, gotować 8min. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni i dodać do zupy. Dodać także pokrojone w kostkę ziemniaki i  włoszczyznę. Gotować kolejne 10minut. Na koniec zabielić mąką i śmietaną oraz posypać siekaną natką pietruszki

file1346663492



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...