Rozgrzewająca i zdrowa zupa gulaszowa z fasolką

6 października 2013,
dodał: modliszka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– ok 1 kg łopatki wieprzowej
– 300 g fasolki szparagowej zielonej
– 4 szt papryki czerwonej
– 300 g pieczarek
– 3 szt ogórka kiszonego
– 3,4 łyżki przecieru pomidorowego
– sól
– czarny pieprz (może być cayenne dla odważnych)
– kawałek imbiru w korzeniu
– 3,4 ząbki czosnku
– 1 bulion

przygotowanie:
Mięso kroimy w cienkie i podłużne paski i wrzucamy do miski, obsypujemy 2-3 łyżkami mąki.
Na patelnię wlewamy troszkę oleju i przysmażamy nięso. Tak przysmażone mięso wrzucamy do ok. 1l gotującego się bulionu.
Gotujemy do miękkości tak z ok 1 godz. Kroimy paprykę w paski, ogórki w paski, kroimy pieczarki, imbir ścieramy na drobnych oczkach.
Po ok 45min jak mięso jest już lekko miękkie, dodajemy pieczarki, paprykę, ogórki, fasolkę oraz imbir.
Dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego i gotujemy zupę pod przykryciem ok 20min a potem przyprawiamy solą, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem.
Najlepiej smakuje z dodatkiem pokrojonej bagietki czosnkowej na ciepło :-)

 

file1381096760



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....