URODA I ZDROWIE

Puszysty sernik z ricottą i ciasteczkami dr Gerard od Matteo Brunetti

13 listopada 2020, dodał: Redakcja

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem? A może szukasz przepisów na tradycyjne ciasto w nowym wydaniu, które zachwyci Twoich najbliższych? Puszysty sernik bez pieczenia to słodka propozycja od Matteo Brunetti. Lekki i kremowy,z chrupiącym cynamonowo–jabłkowym spodem ze świątecznych ciasteczek dr Gerard, idealnie sprawdzi się  w okresie Świąt Bożego Narodzenia.

sernik z ricottą

Składniki:

– 200g ciasteczek Christmas Bauble od dr Gerard
– 100g roztopionego masła
– 2 łyżki miodu
– 400g ricotty
– 150g cukru
– 200g śmietanki 30% – do ubicia
– 1 łyżka ekstraktu waniliowego
– 3 płatki żelatyny (6g)
– Owoce sezonowe do dekoracji
– Świeża mięta
– Forma (20×20)

Przygotowanie:

Wymieszać trzepaczką ricottę oraz ekstrakt waniliowy, następnie w osobnej misce ubić na sztywno śmietankę i dodać do uprzednio przygotowanej masy. Pozostawić  w temperaturze pokojowej.
W osobnym pojemniku zblendować ciasteczka Christmas Bauble na „pył”. Następnie dodać do nich miód, rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Uzyskaną masę przełożyć na spód foremki.
Do małej miseczki z zimną wodą włożyć płatki żelatyny, zaczekać, aż zmiękną. Następnie w rondelku umieścić żelatynę oraz 4 łyżeczki kremu z ricotty – trzymać na ogniu i mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Uzyskaną masę dodać do poprzednio przygotowanego kremu z ricotty, dokładnie wymieszać i przelać do formy.Tak przygotowany sernik odstawić do lodówki na co najmniej 4-5 godzin. Przed podaniem udekorować sezonowanymi owocami oraz listkami świeżej mięty. Smacznego!

 

Jabłkowo-cynamonowy smak świąt!

W zimowej ofercie dr Gerard znalazły się m.in. Christmas Bauble –  chrupiące, pyszne ciasteczka o wyjątkowo świątecznym cynamonowo– jabłkowym smaku. Idealnie sprawdzą się jako składnik zimowych deserów oraz dekoracja świątecznego drzewka.  Ta słodka aromatyczna przekąska  bez wątpienia wprowadzi magiczny nastrój do Twojego domu.

O firmie dr Gerard:

dr Gerard jest jednym z największych producentów ciastek i słonych przekąsek w Polsce i środkowo-wschodniej Europie. Istnieje na rynku od blisko 30 lat. W portfolio ma około 200 różnych rodzajów ciastek isłonych przekąsek, m.in.Pryncypałki— kultowe wafelki w czekoladzie, czy Mafijne — wyjątkowe potrójne markizy.Firma posiada 24 w pełni zautomatyzowane linie produkcyjne rozmieszczone w dwóch zakładach produkcyjnych, zlokalizowanych

w Międzyrzecu Podlaskim i w Radzyniu Podlaskim. Nieustająco wzmacnia swoją pozycję rynkową, odnotowując rok do roku wzrosty sprzedaży.  

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nowości marki essence
> bezzapachu napisał/a: > Czy w ofercie essence jest jakis dobry rozświetlacz? Mam już kilka...
PILNIKI do paznokci
Ja sobie kupiłam na notino pilniczek Bohemia Glass Manicure Stick.Końcówka Jest dobrze wyprofilowana...
Stylowe meble drewniane
Ja uwielbiam stylowe meble. Są zawsze w modzie i nie nudzą się szybko.
Obuwie
Można spróbowac z butami z sieciówek. Jak szybko się zniszczą to zawsze w...