Puszysty czekoladowy mus z mascarpone z wiśniami

18 października 2011,
dodał: ooomik
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

150 ml śmietanki kremówki
150 g serka mascarpone
150 g gorzkiej czekolady
1/3 szklanki cukru pudru
ok. 150-200g wiśni (mogą być świeże, mrożone lub z syropu)

Wykonanie:

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę.
W międzyczasie ubić śmietankę na sztywno. W oddzielnym naczyniu rozetrzeć mascarpone z cukrem pudrem. Roztopioną czekoladę wymieszać łyżką z mascarpone. Do tej jednolitej masy wmieszać delikatnie ubitą śmietankę. Dodać wiśnie i wymieszać.
Odstawić do lodówki na min. godzinę.

Voila!

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...