Puszysty czekoladowy mus z mascarpone z wiśniami

18 października 2011,
dodał: ooomik
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

150 ml śmietanki kremówki
150 g serka mascarpone
150 g gorzkiej czekolady
1/3 szklanki cukru pudru
ok. 150-200g wiśni (mogą być świeże, mrożone lub z syropu)

Wykonanie:

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę.
W międzyczasie ubić śmietankę na sztywno. W oddzielnym naczyniu rozetrzeć mascarpone z cukrem pudrem. Roztopioną czekoladę wymieszać łyżką z mascarpone. Do tej jednolitej masy wmieszać delikatnie ubitą śmietankę. Dodać wiśnie i wymieszać.
Odstawić do lodówki na min. godzinę.

Voila!

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...