Puszysta pizza z szynką i pieczarkami

7 lutego 2021, dodał: edziawrobel12
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

 

Przepis otrzymałam od pracownika pizzerii – zawsze się sprawdza!

 

składniki:

3 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 litra letniej wody
1/4 kostki 100 gramowych drożdży
łyżeczka soli
łyżka oliwy
cukier – 1 łyżka

dodatki: szynka, pieczarki, kukurydza, cebulka, pomidorki koktajlowe itp…

W wodzie letniej rozpuścić drożdże, dodać cukier, jak się spienią wlać do mąki, dodać oliwę, sól, zagnieść. Włożyć do plastikowej miski, nałożyć na wierzch mokrą lnianą ścierkę i wstawic na 3 godziny do lodówki. Ciasto wyrośnie bardzo wysokie. Nałożyć na natłuszczoną blachę, na wierzch posmarować keczupem, posypać oregano lub innymi ziołami, położyć plasterki szynki, zetrzeć pieczarki i ser. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20 minut.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wirus RSV
Dzieci mają słabą odporność, nam też w tym wieku przyplątywały się choroby...
Samotne mamy - czy to fajne partner…
Niech brat patrzy na charakter, bo są różne kobiety, ale jeśli nie jest materialistką...
Znane pary - wzór do naśladowania?…
Akurat dziś portale plotkarskie donoszą o rozwodzie takiej idealnej do niedawna pary aktorskiej......
Łączenie różnych marek farb do włos…
To trochę ryzykowne, bo to chemiczne mieszanki... Ja bym wolała osobno je rozrobić...