Purre ziemniaczane ze szpinakiem

17 stycznia 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dkg ziemniaków
  • 2 łyżki siekanego, mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szkl. mleka
  • szczypta tartej gałki muszkatołowej
  • do smaku: sól

Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzać mleko, dodać szpinak, zagotować, zmiksować. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i świeżo startą gałką muszkatołową. Podawać posypany posiekanym szczypiorkiem jako dodatek do mięs albo np. jajek sadzonych.

file1263723491



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...