Purre ziemniaczane ze szpinakiem

17 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dkg ziemniaków
  • 2 łyżki siekanego, mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szkl. mleka
  • szczypta tartej gałki muszkatołowej
  • do smaku: sól

Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzać mleko, dodać szpinak, zagotować, zmiksować. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i świeżo startą gałką muszkatołową. Podawać posypany posiekanym szczypiorkiem jako dodatek do mięs albo np. jajek sadzonych.

file1263723491



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...