Puree ziemniaczane na zielono

2 lutego 2014,
dodał: zaciszekuchenne
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 0,5 kg ziemniaków,
  • 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego,
  • 1 fenkuł,
  • parmezan w kawałku, 
  • 1 łyżka masła,
  • 50 ml mleka lub śmietany,
  • sól.
Przygotowanie:
Ziemniaki i fenkuł pokroić na kawałki, obgotować w słonej wodzie. Szpinak sparzyć. Odcedzić warzywa i rozgnieść tłuczkiem, dodać masło, szpinak, trochę parmezanu, mleko lub śmietanę. Wymieszać wszystko, ewentualnie doprawić solą. Na wierzchu posypać startym parmezanem.

file1391364123



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...