Pulpety w sosie pomidorowym

5 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg mięsa mielonego wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem i 2 łyżkami kaszy mannej, przyprawić pieprzem i solą. Kulać małe kulki, obtoczyć w mące. Zagotować wodę, obrać i drobno pokroić mniejszą marchew, dodać do wody. Powoli wrzucić pulpety do wody, gotować 25-30 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku. Można podawać z makaronem.

file1265356651



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.