Barszcz czerwony o smaku wiśniowym

4 lutego 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na barszczyk czerwony o lekko wiśniowym posmaku .

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

1 ćwiartka kurczaka

0,3 kg wołowiny rosołowej

3 marchewki

1 pietruszka

1/8 selera ( wielkości pietruszki )

1/3 pora

1 cebula

1 kg buraków

15 wiśni bez pestek ( mogą być mrożone )

3 liście laurowe

4 ziela angielskie

1 goździk

1 mała papryczka chilli

maggi ( lub inna przyprawa do zup ) – ja używam Barszczu czerwonego Konrra w proszku do ostatecznego doprawienia zupy

sól

pieprz mielony

1 grzybek suszony

Mięso , obrane warzywa , obrane i pokrojone na kawałki buraki , przyprawy ( oprócz maggi ), 1/3 łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu ,papryczkę chilli , wiśnie – ułożyć w dużym , szerokim garnku i zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny ( ma tylko lekko ,, mrugać „ ).Przecedzić wywar ( jeśli trzeba to przez gazę ).Doprawić do smaku ( jeśli doprawiamy inną przyprawa niż Barszcz czerwony to proponuję dodatkowo dodać odrobinę soku z cytryny który nie tylko lekko zakwasi barszczyk , ale i wydobędzie jego rubinowy kolor .

Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry, i chrząstki .Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu .

Ja podałam z ,, Rożkami z francuskiego ciasta z obgotowaną kapustą i pieczarkami „

file1265319277



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz