Pulpety pekińską

21 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag mięsa mielonego

¼ kapust pekińskiej

1 cebula

1 marchew

1 mała czerstwa bułeczka

1 jajko

sól pieprz

wedeta

liść laurowy

ziele angielskie

koncentrat pomidorowy

1 łyżka mąki

½ szklanki śmietany

Mięso, poszatkowaną kapustę pekińską, cebulkę w kostkę i startą marchew włożyć do miski, dodać jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Robić pulpety, obtaczać w tartej bułce i podsmażyć na oleju. Do garnka wlać ½ l wody, dodać kostkę rosołową, listek i ziele, zagotować, włożyć podsmażone pulpety i gotową około ½ godziny. Na koniec zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami lub makaronem czy ryżem i dowolną surówką.

file1264105302



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...