Pulpety pekińską

21 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag mięsa mielonego

¼ kapust pekińskiej

1 cebula

1 marchew

1 mała czerstwa bułeczka

1 jajko

sól pieprz

wedeta

liść laurowy

ziele angielskie

koncentrat pomidorowy

1 łyżka mąki

½ szklanki śmietany

Mięso, poszatkowaną kapustę pekińską, cebulkę w kostkę i startą marchew włożyć do miski, dodać jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Robić pulpety, obtaczać w tartej bułce i podsmażyć na oleju. Do garnka wlać ½ l wody, dodać kostkę rosołową, listek i ziele, zagotować, włożyć podsmażone pulpety i gotową około ½ godziny. Na koniec zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami lub makaronem czy ryżem i dowolną surówką.

file1264105302



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...