Pulpeciki z indyka w sosie marchewkowym z groszkiem

9 czerwca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Bardzo szybki obiad niskokaloryczny

1) mięso mielone z indyka około 1/2 kg – dodać jajko, ulubione przyprawy curry, garam masala, cynamon), garść rodzynek, odrobinę bułki, sól, pieprz, wymieszać i mokra ręka wyrabiać malutkie pulpety.

2) Do bulionu wkładać kulki mięsne, dodać pół paczki marchewki z groszkiem (gotowa mrożonka), gotować 15 minut, na koniec zagęścić mąką z dodatkiem jogurtu

3) Podawać z ryżem – ja podałam z ziemniakami oraz maślanką



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺